Veelgestelde vragen

Kunnen de anaalklieren van mijn hond worden uitgedrukt?
Ja, dat kan. Als uw hond last heeft van de anaalklieren kan ik deze legen. (Uw kunt dit merken aan telkens sleetje rijden, neurotisch onder de staart likken/bijten en u kunt het ook ruiken). Het legen doe ik op dezelfde manier als de dierenarts, inwendig. Indien het vocht uit de klieren er niet goed uitziet, zal ik u doorverwijzen naar de dierenarts. Mochten namelijk de anaalklieren ontstoken zijn gaat dit nooit vanzelf over maar heeft uw hond er een kuurtje van de dierenarts voor nodig.

Mijn hond is erg bang voor föhnen, hoe gaat dat dan in de trimsalon?
Honden die erg bang zijn voor het föhnen vinden vaak de droogcabine niet eng. Deze maakt heel weinig geluid en uw hond kan lekker in de warme ruimte gaan slapen tot de vacht droog is.
Als uw hond toch bang is in de droogcabine, dan kan uw hond ingewikkeld in een handdoek opdrogen, de totale trimbehandeling duurt dan wel wat langer i.v.m. de extra droogtijd. Meestal wennen honden wel aan het föhnen als ik dit rustig opbouw. Ik heb maar 2 honden in de salon die erg bang bleven en die föhn ik dan ook niet.

Op welke leeftijd kan een puppy voor het eerst getrimd worden?
Dit kan zodra de pup ongeveer 3 maanden oud is (en alle entingen gehad heeft). Maakt u gerust een afspraak voor het puppy-uurtje, een bezoekje aan de trimsalon hoort ook bij de socialisatie van uw pup. Wanneer u uw pup pas naar de trimsalon brengt als er flinke klitten zijn ontstaan, wordt het moeilijk om puppy een zeer leuke eerste ervaring te geven met het trimmen.

Kan mijn hond naar de trimsalon als het koud weer is?
Natuurlijk kunt u uw hond in de winter ook laten trimmen. Uw hond zal in de winter met lang haar eerder last hebben van vocht (lang haar blijft langer nat) dan met kort haar van de kou. Zolang uw hond buiten in beweging blijft is er niets aan de hand (dus niet met een pas getrimde hond tijdens het uitlaten stil gaan staan om te kletsen). De vacht kan in de winter eventueel iets minder kort getrimd worden.

Doet het plukken van mijn ruwharige hond pijn?
Nee, plukken doet geen pijn. Het is wel belangrijk dat de vacht van uw hond goed plukrijp is en het plukken door een vakkundige trimmer wordt gedaan.

Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?
Ja, meestal wordt de hond vastgezet op tafel met een halsbandje en indien nodig met een zachte buikband. Dit is puur voor de veiligheid van uw hond, zodat uw hond niet van de tafel af kan springen of vallen met alle gevolgen van dien.

De nagels van mijn hond moeten geknipt worden, kan ik daar ook voor naar de trimsalon?
Ja, ook alleen voor de nagels kunt u bij de trimsalon terecht.

Als mijn hond wordt geschoren, betekent dat dan dat hij helemaal kaal wordt of dat ik zijn huid zie?
Nee, hoor! Scheren is het inkorten van de vacht met behulp van een tondeuse. Hierop passen verschillende scheerkoppen met verschillende lengtematen.

Mijn hond heeft best een dikke vacht en in de zomer heeft hij/zij het hierdoor veel te warm. Kan dat?
Dit lijkt meestal erger dan het is omdat de vacht van uw hond hem/haar juist ook tegen de warmte beschermt. Natuurlijk kunt u uw hond een korter kapsel geven in de zomer als u vindt dat uw hond dan minder last van de warmte heeft. Let u dan wel goed op dat wanneer de haren erg kort zijn, uw hond zich lelijk kan verbranden in de zon.

Mijn hond is altijd zo moe als hij/zij terug komt van de trimsalon. Is dat normaal?
Ja, dat is heel normaal. Een trimbeurt duurt gemiddeld twee uur (uiteraard afhankelijk van het soort vacht). Uw hond heeft een deel van de behandeltijd op zijn/haar benen gestaan en heeft weer vele indrukken opgedaan. Het is heel gewoon dat uw hond lekker gaat slapen als hij/zij weer thuis komt.

Kan mijn kortharige hond ook terecht in de trimsalon?
Jazeker! Kortharige rassen kunnen ook enorm verharen en sommige doen dat zelfs het hele jaar door. In de trimsalon zijn uitstekende methoden beschikbaar om het verharen te verminderen.

Kan mijn hond ook alleen gewassen worden in de trimsalon?
Jazeker, dat kan.

Kan het kwaad als mijn hond regelmatig wordt gewassen?
Nee, dit kan geen kwaad als u gebruik maakt van goede hondenshampoo. Gebruik geen mensen- of babyshampoo, want honden hebben een andere pH-waarde dan mensen.